Erkka Railo: Ranskan politiikassa on uusi vahva tarina

Äärioikeistolaisen tutkijan Erkka Railon mielestä Ranskan politiikkaan on tullut viime kesästä lähtien liberalismin tarina, jossa oikeistopuolueiden nähdään uhkana demokratialle. Kansaa kutsutaan puolustamaan demokratiaa ja kansojen välistä yhteistyötä, jota EU:n kaltaiset instituutiot tarinan mukaan ilmentävät.

– Liberalismin tarinassa populistiset puolueet edustavat äärioikeistoa, jonka pääsy valtaan voisi hajottaa Euroopan unionin ja äärimmillään ajaa maanosan samanlaisen sodan ja vihan kierteeseen kuin kävi 1900-luvulla, Railo väittää.

Hänen mukaansa populismin tarinassa korruptoitunut ja ylikansallinen eliitti on vieraantunut kansasta ja kahminut itselleen kohtuuttomia etuja. Kansa halusi muutosta ja äänesti sen mukaan vaaleissa. Suomessa tuli jytky, Iso-Britanniassa brexit ja Yhdysvalloissa Trumpista tuli presidentti.

One thought on “Erkka Railo: Ranskan politiikassa on uusi vahva tarina”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *